dilluns, 19 de novembre del 2012

DEBAT 25N


Ahir debat. Més del de sempre, tots contra un en referencia a l’acció de govern. Això sí, una novetat en aquestes parafernàlies televisives: l’aparició d’un debat a dos bàndols indentitàri que no es va traduïr en el típic dreta-esquerra sinó en l’àmbit de l’unionisme, el independetisme i el dret a decidir. El gran convençut avui però, aquell que estava idencís de participar: a ben segur no votarà. Tenim uns candidats i en general uns partits, molt per damunt de les nostres possibilitats. Ningú es pot permetre pagar tant per tanta mediocritat quan hi ha tants pocs diners per fer-ho.
Sr.Mas (CiU) Puntuació (7)
Sensació de què arriba cansat al final, desgastat. Va escoltar, es va mostrar educat i va exercir de president més que de candidat. Va renunciar al cos a cos en moltes ocasions per agafar el posat de qui sap que l’atunyiran però sortirà il.lés i que era més fàcil ser esclau de les paraules que amo dels silencis amb massa discurs. Només Herrera el va incomodar i crec, sincerament, va tractar a Navarro com a qui no reconeix  competidor , a Alícia com qui sap que no el pot criticar massa ja que fa el mateix, a Junqueres sabedor que no el buscaria i obviant uns atacs massa coneguts de Rivera.
Sr.Navarro (PSC) Puntuació: 2
El gran absent en contingut i forma. El seu “bona nit”, en l’últim minut de torn de paraula, denota, de la mateixa manera que a la vaga a Zapatero, que no voldrà recordar si hi era ni tan sols estarà segur de si hi va ser. Molt fluix per esdevenir cap de l’oposició, inconsistent en el discurs cap a un federalisme pel que s’hauria de posar d’acord amb el PP i derrotat en els enfrontaments amb Mas i Camacho, tot i la pissarra exhibida que ja podria haver estat, si més no, Vileda. Un gran mirall de la situació què viu el partit.
Sra.Camacho (PP) Puntuació (5)
El de sempre, cap novetat. Promovent la creació d’atur i essent còmplice de la reforma laboral. Promovent el creixement i retallant a Catalunya i Espanya… I el què és pitjor: oferint por a canvi d’arguments. Els seus atacs frontals al Sr. Navarro van ser molt més pertorbadors que els que va dirigir cap a Mas. En definitiva les polítiques socials de les retallades son molt similars.
Sr.Junqueres (ERC) Puntuació 8
Molts per primer cop van assistir a una classe universitària. El to educat i educatiu de Junqueres, amb pocs atacs, arguments i algunes frases contundents va ser el més moderat de tots a pesar de la seva monogamia gesticulatoria que li confereix cert aire de frare oficiant missa a l’hora de beneïr les hòsties. Possiblement qui va convènçer més indecisos en fer-li costat.  
Sr.Herrera (ICV) Puntuació (7)
¿Va baixar de la bicicleta o la portava posada amb tant de moviment? En polítiques socials va estar el gran contrincant de les retallades dogmàtiques del govern, interpelant amb incisió al Sr. Mas, i emprenyant-se fins a la indignació amb la llei hipotecaria i els pisos de protecció oficial que va posar en dubte el candidat de CiU durant l’estada al govern del Sr. Herrera.
Sr.Rivera(C’S) Puntuació 6
Disposa de bona oratòria per exercir el populisme que no haver estat mai al govern permet. Ahir menys agressiu que d’altres vegades, va llistar un seguit de  propostes regeneradores del sistema que les signaria una gran part de la societat civil. Defensar el dret a ser català i espanyol sense respectar el de només ser català, també és una mostra de la part del discurs demagògic que l’acompanya. I fa trampa quan parla de canviar la llei (constitució): és conscient què el protocol per fer-ho és impracticable.
Sr.Tena(SI) Puntuació 5
De menys a més, però monotemàtic. Frases contundents, números feridors però res de polítiques més enllà de l’Estat independent que ens ha de portar a la panacea de disposar de molts diners per ser feliços.
Particularment els independentistes no em van dir com hi arribaríem ni en quines condicions, els federalistes tampoc saben amb qui s’aliaran per fer-ho possible allà on es viable i els unionistes només em van fer veure que m’enfonsaré si no continuo en una Espanya en fallida.
El debat va estar viu, poc dirigit pel moderador i a diferencia d’altres les interrupcions les van provocar els candidats i no en Pellicer. En resum vaig arribar al final cansat però despert. Per cert les CUP van utilitzar el seu propi mitjà per ser-hi presents: ben fet!
Hi ha qui ha canviat d’opinió després de veure’l?
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.