dimarts, 17 de gener del 2012

UNA BARBIE CALBA, NO? BOICOT JA!

Granollers a 17 de gener del 2012




Benvolguts directius de Mattel,

Estic convençut de què han passat per un munt d’escoles de renom i gaudeixen d’una col·lecció inacabable de títols de gestió empresarial i publicitat. Per això no posaré en dubte la seva genialitat en convertir el què va sorgir com un negoci familiar, de la mà del desaparegut Sr. Elliot Handler, en una empresa multimilionària. Ara bé, si que em qüestiono que diria el fundador davant la contestació feta en nom de l’empresa, i sempre segons USA TODAY, a la demanda d’una Barbie sense cabell, proposta articulada a través d’un grup del Facebook i en homenatge a totes elles, dones i nenes, que degut al tractament de la quimioteràpia han de veure i acceptar la seva nova imatge davant el mirall i la societat.
“No acceptem idees que vinguin de fora de la companyia per crear joguines”. I qui collons creuen que compra les seves joguines? Els de fora!!!! Quants estudis de mercat han pagat per saber que demanden els de fora? Aquest els ha sortit gratuït, i el neguen? Em sembla que aquest cop els negats són vostès.
Senyors, el càncer, entre moltes altres coses, necessita de normalitat, de visibilitat, d’accions que ens permetin gaudir d’esperances i minorin la por envers aquesta xacra. I què millor que una de les joguines més influents dels últims temps per fer-ho? O potser estan negant que una Barbie calba disposi de la bellesa necessària per ser comercialment viable? Estan negant a un munt de senyores, joves i nenes en edat infantil el dret a sentir-se guapes tot i patir la crueltat invasiva de la quimioteràpia i el desgast de la malaltia? Han pensat en el retorn d’una campanya solidaria d’aquesta mena al prestigi de la seva empresa?
No senyors, el càncer ja és prou dolorós com per escoltar segons quines frases. Han estat capaços de construir models d’aquesta joguina de totes les formes i colors, amb tots els vestits i complements, amb els accessoris més inimaginables. I moltes d’aquestes han esdevingut models de bellesa. No es poden negar ara a una petició que a través de “Beautiful and Bald Barbie! Let's see if we can get it made”, vostès contribueixin a normalitzar una situació que afecta a tantíssima gent, entre d’altres, moltes nenes massa petites per esdevenir diferents pel cabell.
Mirin, saben què, jo a la meva filla de 8 anys, amb un munt de Barbies col·leccionades, la propera que li penso comprar és la que no té cabells. Mentre aquets model no el tinguin vostès en estoc haurà de jugar amb les altres. S’han proposat un munt de boicots a productes d’arreu per motius diferents, jo ara faig el meu propi amb un convenciment absolut de què faig el que haig de fer.
I mentre no escoltin als seus clients i les necessitats de la societat que els dóna de menjar, millor que el senyor Handler no aixequi el cap.

Per apuntar-vos al grup de Facebook en suport a la iniciativa entreu a l’enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.