dissabte, 26 de novembre del 2011

EL GOVERN DIU QUE ÉS VALENT, DONCS TAXA TURÍSTICA JA!!!!

Granollers 26 de novembre del 2011



El Govern de la Generalitat ens prepara per properes retallades i pujades d’impostos i serveis. Desconec els motius que van portar al president a fer-ho dos dies després de les eleccions: és possible que s’acovardís de dir-ho abans de les eleccions? potser es va embalar davant uns resultats que semblaven donar-li la raó? o tal vegada es volia avançar a Mariano Rajoy i fer créixer la credibilitat de Catalunya davant els mercats financers? Quelcom és segur, de nou ens tocarà el rebre als de sempre.
Les mesures anunciades: més retallades als funcionaris, pujada de les taxes universitàries i del preu de l’aigua i copagament (un nom que no volen fer servir) de les receptes mèdiques tot deixant la porta oberta a un nou impost que gravarà la gasolina. Fa gràcia això de no utilitzar la paraula maleïda de copagament; si abans pagaven ells i ara ells i jo, no és copagar els dos?
Esforç contributiu de tots i cadascun dels ciutadans davant la difícil situació econòmica de la Generalitat, situació difícil de totes les nostres economies que ells obvien fent-nos pagar una mica més.
Aquest és un país en què s’han imposat les retallades de sous públics i privats, l’endarreriment en el pagament de nòmines, els autònoms donant-se de baixa o sense cobrar un sou, les pensions escasses, i els aproximadament 615.558 aturats... Aquesta és la realitat, i enfront d’això el nostre Govern si que s’atreveix a continuar ofegant-nos.
Però el que no tenen pebrots és per exemple de posar una Taxa Turística, deu ser la força del sector hoteler i la por de perdre competitivitat en el negoci, una por que no varem veure al pujar el 2% de l’IVA davant la possible baixa del consum intern. Tots volem clients! Les pernoctacions de les places disponibles va augmentar a l’octubre un 1% interanual respecte al setembre amb un 6,3% anual i l’ocupació va créixer un 4% amb un 5,5% acumulat. Els estrangers venen, els d’aquí ens movem, i el negoci dels viatges possiblement és l'únic que experimenta creixements.
I pregunto, no podríem ser més europeus i establir aquesta taxa turística com fan en molts països? Sempre ens comparen amb Europa, en això no volen. A Florència, amb data 1 de Juliol s’aplica amb un escalat que imposa des dels 5 euros en hotels de cinc estrelles fins als 3 en els de dues estrelles. Aquest preu es paga per nit i persona. Venècia fa el mateix i Roma, i....
Un impost així, amb el turisme del que disposem i amb el que fessin pagar més als estrangers i als que encara poden permetre’s el luxe de viatjar, no serviria per rebaixar la pressió als qui possiblement s’han de quedar a casa? Aquest govern no s’atreveix, el senyor Gaspart i els seus amics són massa poderosos. Quina vergonya! I diuen que són valents? Au demostrin-nos.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.