divendres, 25 de novembre del 2011

TRES NOTÍCIES POSITIVES

Granollers a 25 de novembre del 2011



Envoltats de pessimisme, notícies negatives en totes les portades, negativitat en gairebé totes les informacions, informacions que si som capaços de buscar també trobem amb intencions d’alegrar-nos el dia. Actualment són poques, les menys, però hi són. Respirem tranquils, obrim pas a l’esperança, no està tot perdut, deixem-nos portar per la il·lusió i les trobarem. El dia de demà potser seran les predominants.

Avui comença El Gran Recapte: en aquesta època de crisi, on els valors d’una societat en retrocés semblen haver caigut en l’oblit, el ser humà és capaç de sorprendre. Avui comença El Gran recapte del Banc d’Aliments. Una iniciativa basada en 6000 voluntaris que durant tres dies treballaran per animar els 602 punts de recollida d’aliments distribuïts per supers i mercats de 186 ciutats de tot Catalunya. Es preveuen recollir 800.000 kg de comestibles.
Al mateix temps la campanya pretén sensibilitzar a la població davant el problema de malnutrició que pateix un 20% dels catalans que actualment viuen al llindar de la pobresa. Gairebé 1.500.000 persones pateixen al nostre país mancances alimentàries importants. Una gran iniciativa.

Renuncien al càrrec dos directius de Caixa Penedès: després de sortir a la llum pública la notícia de què quatre alts executius de Caixa Penedès, no ho oblidem, entitat ajudada a través el FROB (Fondo de reestructuració ordenada bancària) amb 916 milions d’euros, disposaven de plans de pensions multimilionaris d’import global superior als 20.000.000 d’euros, dos d’ells, el president Ricard Pagès i el director general Manuel Troyano, han presentat la renuncia. És un cas aïllat però potser significa un primer pas endavant. Ara tan sols manca que assumeixin ells, i tants d’altres, les seves responsabilitats i paguin com qualsevol per haver gestionat una responsabilitat de manera pèssima.

25 de novembre dia mundial contra la violència de gènere: l’existència d’una realitat que intenta imposar la superioritat a través de la força, els insults i el maltracta d’uns sobre les altres no és una bona notícia; que existeixi un dia per recordar que s’ha de treballar per una nova cultura del respecte, la igualtat i la tolerància, sí. Més de 50 dones han mort com a conseqüència d’aquesta xacra durant el 2011. Són moltes, una ja és massa. Habitualment elles són les víctimes però no oblidem que en qualsevol guerra, i aquesta n’és una que s’ha de guanyar, de víctimes n’hi ha a ambdós costats, i aquí d’homes en trobem molt menys, però no els oblidem. Avui també hauria de ser el seu dia.

Salut 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.