dimecres, 21 de desembre del 2011

CARTA ALS REIS MAGS

Granollers a 21 de desembre del 2011

Editorial a "The look Magazin"


Benvolguts Reis de l’Orient,
sí, els de l’Orient, els d’Espanya, amb el que ens sagnen i el gendre que tenen, deuen estar molt necessitats per sol·licituds.
Us escric amb la felicitat d’un esperat adéu al vell any i de benvinguda al nou. Vull celebrar el comiat de la decrepitud de l’ancià que deixem enrere per acollir amb abraçades d’esperança al nouvingut.
Res de peticions individuals, no les necessito. Sóc feliç, disposo de menys, la crisi m’ha ensenyat a cercar la felicitat en allò que realment importa: salut, amor, família i els diners imprescindibles per gaudir de les necessitats bàsiques. Ho he après: no és més ric qui més té sinó qui menys precisa.
Això sí, molt a demanar per tots. Durant anys hem desendreçat i espatllat el que som, el que tenim. Ara toquen peticions magnànimes per recuperar  la rectitud d’un camí traçat de manera sinuosa, turmentosa. La vostra màgia precisa d’enorme generositat davant la grandesa de les sol·licituds.
Bé, reflexiono i apareix la cara més egoista, faré una petició personal: no us repenseu la salut dels meus, ni la meva, en especial la de la meva filla. Torno a l’altruisme: doneu-li a qui no en té i respecteu-li a qui la gaudeix. Porteu el beuratge màgic que retorni la lògica als òbits: primer els de dalt, després els de baix. Destruïu la crueltat de la mort d’un fill, del patiment infantil i adult de malalties insensibles, dels adéus inesperats de tots aquells que no han viscut el suficient per tancar encara un llibre farcit de pàgines per escriure. Eixugueu les llàgrimes dels que han de recordar, poseu un somriure a qui és recordat.
Necessitem joguines per tots, pels que encara riuen, però en especial per aquells  als qui l’any, els darrers quatre anys, els han girat l’esquena i el Nadal ni tan sols farà aturada a casa seva. Fabriqueu versions actualitzades per una actualitat diferent i necessitada de novetats amb valor afegit.
Sorpreneu amb “Nancys” desbordants d’humanitat i “Barbies” que ja no pateixen anorèxia ni malnutrició, siguin blanques o negres. Regaleu pistoles de munició únicament solidaria, “Bakubans” terrorífics plens d’amor o “Madelmans” que ajuden en ONG’s i duen la Creu Roja al pit. Deixeu en molts llocs Legos que retornin llars perdudes, “Monopolis” per assolir diners per què no en falti a ningú  i “ruletes de la sort” per què girin per tothom sense mirar si són d’aquí o d’allà. Doneu-nos un “Magia Borràs” per fer desaparèixer l’explotació infantil o la fam. 
Feu arribar el joc de “Quién es el más burro” a tots els especuladors, els banquers sense escrúpols o les agencies de qualificació. “El Cazafantasmas” a casa dels polítics que amb les retallades ens fan sentir la necessitat de posar a la carta el “Set médico” per si no trobem obert el nostre CAP o la col·lecció complerta de l’”Erase una vez” per complementar una educació a la baixa. Als eurodiputats un mapa d’Europa on vegin que el continent està tot unit. El “Pasapalabra” als dictadors que creuen que la seva és l’única veritat o aquell “Aprendo formes i colores” als xenòfobs i intolerants.  Necessitem també un perfum per posar un altre aroma a tanta ferum que ens envaeix l’aire.
I no us oblideu per tots nosaltres del nou abecedari de l’esperança: Amor, Bondat, Cooperació, Dignitat, Esforç, Felicitat, Generositat, Honor, Igualtat, Joia, soLidaritat, LLar, aMistad, Noblesa, Opitmisme, esPenrança, eQuitat, Raó, Salut, Treball, Urbanitat,Valors, Xamba, Zel.
Ho sé, m’he descudiat la K, les K’s anàrquiques de quina “KaKa” de món tenim. Unes K’s que s’aixequen per dir-nos que sense Konsideració envers l’entorn, Konstància per aixecar-nos en cada caiguda i un profund Kanvi de valors i prioritats, no ens en sortirem.
Acabo amb tan majestàtica carta: urgent un “GPS” per retrobar el camí correcte després d’agafar la direcció errada i que el retorn ens faci sortir a tots un somriure permanent com el dels “Playmòbils”. Si el pot portar el Pare Noel, que ve abans, millor.
I versionant a Therion:
“Un, primer creu en els Reis Mags, després perd la fe en ells i acaba essent els Reis Mags”.  Tot està en les nostres mans.
Moltes gràcies i salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.