dilluns, 12 de desembre del 2011

GRANOLLERS: LA GRAN ONADA CYAN

Granollers a 12 de desembre del 2011


Blau cyan, blau clar, color primari que nomes es pot barrejar amb els similars. I és que aquest blau, a partir d’ara, es nega a compartir espai amb el seu gran enemic: el càncer, la maleïda malaltia que ens ha fet posar el negre en massa ocasions en senyal de dol per les seves víctimes. Un cyan que busca el mestissatge per convertir-se en un negrenc en senyal de respecte i record als nostres, que per moments han estat seus, però que la memòria sempre ens retorna sans.
Blau celestial, blau marí, cel i mar. Blau de tranquil·litat, la que es necessita per enfrontar un diagnòstic ple d’angoixa. Color de vibració relaxant i estimulant, estimulació que precisa l’esperança, relaxació que ha de derrotar les pors. Tonalitat de confiança en les pròpies possibilitats per sortir guanyador d’una lluita que s’intueix llarga i dura; de curació i salut, obsessions i objectiu de qualsevol. Pigment de la concentració necessària per no desviar l’atenció del veritablement important: sortir victoriós d’aquesta pugna.
Blau d’amistat i generositat dels qui estem al costat. Blau corporatiu de poder, el que demostrarem amb el temps per imposar les nostres raons davant les seves injustícies, i d’intel·ligència, la que necessitem per acabar sabent els seus punts dèbils.
Cyan de fe, veritat i eternitat. Un color que a partir d’avui ha de ser nostre. Cert, color amb certes connotacions que poden no agradar, oi colla dels blancs?, però que s’intueixen poc importants davant la grandesa de la seva proposta: servir de coloració a una samarreta solidaria. 
Una samarreta de record al Toti, de record a tants Toti’s que havia de fer possible que tothom la identifiqués amb el seu familiar i amic. Correrem amb ella, ens la posarem per fer els cinc o els 21 kilòmetres, o tan sols per sortir al carrer i dir-li al càncer: PROU, FUIG, MARXA, NO ETS DELS NOSTRES! Sí, necessitem recordar-lo, però necessitem que a tots us faci recordar als vostres, a qualsevol que hagi format part important de la vostra vida i sobretot que junts hi veiem la part solidaria de suport a qui es troba immers en aquesta tremenda lluita.
El dia 5 de Febrer Granollers i la seva Mitja Marató, s’han de convertir en la GRAN ONADA CYAN CONTRA EL CÀNCER. De tots plegats depèn, nomes amb aplec li demostrarem rebuig. El que farem és poc important, davant la magnitud de l’enemic, però és molt important fer-ho.
Salut
Més informació al

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.