dimarts, 13 de desembre del 2011

TOMAS RONCERO: IMBÈCIL, ESTÚPID, IDIOTA...

Granollers a 13 de desembre del 2011



TOMAS RONCERO: IMBÈCIL, ESTÚPID, IDIOTA...

Tomas Roncero és un imbècil, paraula que em permeto utilitzar per ser acceptada pel diccionari de la llengua catalana. Utilitzo la segona accepció, la d’estúpid, es a dir, molt curt d’enteniment, que molesta, irrita, etc, per la seva manca d’oportunitat, de discreció, per la seva presumpció... Li confereixo d’igual manera la patologia de la idiòcia, estat de dèficit d’intel·ligència en el qual l’individu posseeix una edat mental que no sobrepassa els tres anys, i no pot comunicar-se per la paraula ni comprendre les expressions dels altres, és com diu el diccionari, un idiota.
És arrogant, manifesta constantment arrogància, orgull agressiu, insolent, de qui s’atribueix una importància, un valor, una dignitat,un poder excessius i dogmàtic, qualsevol cosa que afirma ho creu indiscutible. És de boca facinerosa, malfactora, comet actes criminals amb les seves paraules.
No mira cap ni cara, no guarda respecte a ningú, té el cap espès i dur, poc clar  i amb dificultat per comprendre les coses,  i infla el cap, amb explicacions o raonaments exagerats, tendenciosos, etc... Es creu un cap de brot, el millor en la seva espècie, el més eminent, però no és significa com res més que un cap d’ase (utilitzo aquí una accepció que no existeix al diccionari)
Fa catúfols, repapieja, ja que deu, tindre les facultats mentals deteriorades a causa de l’edat. És un cagador, aquell que fa cagades, errades, acció d’un èxit desgraciat contrari al que hom esperava.
Però el què més greu em sap, és veure com alguns descentrats,  desequilibrats, guillats, darrera seu, a Punto Pelota, li donen corda, animar-lo en les seves inclinacions i especialment incitar-lo a prosseguir parlant, tot rient-li les gràcies.
En Tomas Roncero és un dat pel cul (no ho he trobat al diccionari però em permeto, finalment, la llicencia de fer servir una expressió popular que el defineix a la perfecció)
PD: quasi tot és acceptat pel diccionari manual de la llengua catalana.
Salut



1 comentari:

  1. El meu parer és que aquest individu pateix una clara síndrome d'Analfabetisme Funcional. Ell i tots els qui li ballen l'aigua. Des del País Valencià una catalana a terra hostil.

    ResponElimina

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.