divendres, 16 de desembre del 2011

UN SOMRIURE, MOLTS SOMRIURES

Granollers a 16 de desembre del 2011

Som en època de carències, frustracions, necessitats i melancòlica enyorança d’un ahir significat com a millor. Renúncies a privilegis, necessitats bàsiques en retallades constants. Però ens podem permetre negar-nos un somriure de clara provocació de tants altres?
Avui dissabte 17 de desembre a les 20:30 i a la sala gran del Teatre Auditori de Granollers, Jazzoguina ens proposa riure i assolir fer somriure a un munt d’infants a qui aquest any la màgia dels Reis Mags els serà negada. Amb el senzill gest de portar una joguina nova o reciclada en bon estat, anirem al circ de la mà de la Vajezz Big Band i l’escola de circ, dansa i teatre Llançadora. Música i circ en un mestissatge solidari amb l’únic objectiu de donar el màxim possible de joguines a la Fundació Hospital/Asil de Granollers que les repartirà entre infants ingressats i entitats d’ajut als més necessitats.  I avui em permeto fer la meva carta.
CARTA ALS REIS MAGS
Benvolguts,
En un dia com el de demà, serem presents a un Jazzoguina de significat protagonisme infantil, em converteixo en un Peter Pan qualsevol i us escric, confiant en l’última esperança de la que disposo, la vostra màgia.
Poso paraules a la felicitat d’un esperat adéu al vell any i de benvinguda al nou. Vull celebrar el comiat de la decrepitud de l’ancià que deixem enrere per acollir amb abraçades d’esperança al nouvingut.
Res de peticions individuals, no les necessito. Sóc feliç, disposo de menys, la crisi m’ha ensenyat a cercar la felicitat en allò que realment importa: salut, amor, família i els diners imprescindibles per gaudir de les necessitats bàsiques. Ho he après: no és més ric qui més té sinó qui menys precisa. Bé, reflexiono i apareix la cara més egoista, faré una petició personal: no us repenseu la salut dels meus, ni la meva, en especial la de la meva filla. Torno a l’altruisme: doneu-li a qui no en té i respecteu-li a qui la gaudeix. Porteu el beuratge màgic que retorni la lògica als òbits: primer els de dalt, després els de baix. Destruïu la crueltat de la mort d’un fill, del patiment infantil, també  adult, de malalties insensibles, dels adéus inesperats de tots aquells que no han viscut el suficient per tancar encara un llibre farcit de pàgines per escriure. Eixugueu les llàgrimes dels que han de recordar, poseu un somriure a qui és recordat.
Molt a demanar per tots. Durant anys hem desendreçat i espatllat el que som, el que tenim. Ara toquen peticions magnànimes per recuperar la rectitud d’un camí traçat de manera sinuosa, turmentosa. La vostra màgia precisa d’enorme generositat davant la grandesa de les sol·licituds.
Però no em preocupen els adults, ja ens en sortirem, m’horroritza pensar en els més innocents; els més indefensos; aquells en qui la injustícia, i l’actual crisi, hi troba la millor possibilitat de mostrar la seva cara més cruel, més dolorosa.
Us demano que la vostra màgia arribi a tots ells. Necessitem joguines per tots, pels que encara riuen, però en especial per aquells als qui l’any, els darrers quatre anys, els han girat l’esquena i el Nadal ni tan sols farà aturada a casa seva. Fabriqueu versions actualitzades per una actualitat diferent i necessitada de novetats amb valor afegit.
Sorpreneu amb “Nancys” desbordants d’humanitat i “Barbies” que ja no pateixen anorèxia ni malnutrició, siguin blanques o negres. Regaleu pistoles de munició únicament solidaria, “Bakubans” terrorífics plens d’amor o “Madelmans” que ajuden en ONG’s i duen la Creu Roja al pit. Deixeu en molts llocs "Legos" que retornin llars perdudes, “Monopolis” per assolir diners per què no en falti a ningú  i “ruletes de la sort” per què girin per tothom sense mirar si són d’aquí o d’allà. Doneu-nos un “Magia Borràs” per fer desaparèixer l’explotació infantil o la fam.  Necessitem també un perfum per fer marxar tanta ferum com hem posat a l’oxigen de tants infants d’arreu.
Sí, porteu joguines, satisfeu necessitats i sobretot repartiu felicitat a una infantessa que, en un futur,  ha de ser la  responsable d’un món millor, més just, més solidari i respectuós amb tot i tothom.
I una petició final: demà ompliu al màxim possible el Jazzoguina. Nosaltres us ajudarem, no ho dubteu.
I versionant a Therion:
“Un, primer creu en els Reis Mags, després perd la fe en ells i acaba essent els Reis Mags”.  Tot està en les nostres mans.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.