dijous, 8 de març del 2012

SR. RIVERA: A PASTAR FANG (EUFEMISME)

Benvolgut Sr. Rivera,

Com a advocat i polític li reconec, no sempre és possible fer-ho, oratòria hàbil. Representant d’una formació minoritària (veritat), i molt allunyada dels meus posicionaments, ha escollit el camí de la confrontació basada en la provocació (insult) i amb l’únic objectiu de guanyar presència en mitjans de comunicació i xarxes socials, en especial a Twitter, on amb només 140 caràcters les afirmacions no s’han de justificar amb arguments (demagògia).
Posa qualsevol diàleg polític al nivell d’un “sálvame” i es converteix en una Bélen Esteban més, però a diferència d’ella, vostè no és el subjecte de l’operació estètica sinó l’objecte manipulador. Qual bisturí agressiu, dels d’intencions malignes, utilitza (símils) ofensius, denigrants, injustificats i impropis a qui se li hauria de suposar coneixement, educació i tolerància.
És vostè un eunuc amb necessitat de mostrar virilitat mal gestionada per la boca? Per què si no és així, tot es redueix a una campanya de publicitat perillosa. No m’agraden ni comparteixo les seves idees, però li respecto. Al contrari de vostè, em declaro ferm defensor de la immersió lingüística, del català i del dret a decidir. No veig perill de desaparició del castellà al nostre país i si que denoto cert interès a abolir un sistema de llengua vehicular reconegut arreu.
Això sí, tot i la seva radicalització no utilitzaré mai substantius per definir-lo què oloren a barbàrie, destrucció, morts, violència i violació dels drets humans,. Adjectivar a ningú com a talibà o nazi, o articular un haghstag com #Kukluxcat en aquest país, és parlar sense consistència ni serietat (frivolitat) i utilitzar paraules de significat massa cruel per ni tan sols ser recordades.
O vostè iguala un discurs independentista fet en un país lliure? com el nostre, per radical que sigui, a una acció amb sang i òbits injustificables? O potser li sembla talibà reclamar un estat propi amb una llengua pròpia? O tal vegada li recorda al nazisme intentar demanar una votació democràtica als ciutadans, a tots, per visualitzar el suport a la independència? Jo de tot això en dic democràcia.
Crec que qualsevol d’aquestes reivindicacions, compartides o no, són legítimes en un país avançat. I si vostè fa servir aquestes desqualificacions, no per tots sinó només per uns quants, sàpiga que s’està posant al seu nivell i per tant es significa igual que ells.
Jo no em sento al·ludit per les seves qualificacions però considero que utilitzar talibà, nazi o atribuir pertànyer al Ku klux klan, és un insult pitjor que molts dels que els seus contrincants utilitzen. Prefereixo ser un imbècil què un nazi, un cabró què un talibà o un idiota que portar cucurutxo al cap, tot i que molts d’aquest són tot això i més.
Però en quelcom he descobert que avui estic d’acord amb vostè. A la capçalera de la seva pàgina de ciutadans em pregunta si sóc conscient de què a Catalunya hem de pagar més impostos a causa del malbaratament nacionalista (per cert malbaratament va amb b, no amb v). Clar que sí, i molt, ara bé, un malbaratament anomenat dèficit fiscal del nacionalisme espanyol. 
.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.