dijous, 22 de setembre del 2011

CÀNCER

Granollers 22 de setembre del 2011

Càncer d’origen etimològic grec que significa cranc. Paraula maleïda, maleïda paraula. Mot de por, por al mot. Vocable significat de lluita, lluita contra el significat del vocable. Terme de dicció impronunciable, pronunciació amb caràcter de condemna anticipada.
Càncer, el cranc que neix i amb les seves ramificacions s’agafa amb inusual força a tot el que té al voltant fins al deteriorament de tot allò que l’envolta. Pinces de desgast, pinçament d’ofec, òbit cel·lular.
Cranc devorador de lògiques, amenaça constant a l’ordre establert de desaparició, percepció d’injustícia en moltes de les eleccions de les seves víctimes, en totes, però en especial algunes. Crustaci de muda periòdica per passar desapercebut davant la possibilitat d’atacar a qualsevol, sense consideracions, sense estudis previs, sense valoracions que donin raons a la seva tria.
El càncer és una malaltia personal, la lluita contra el càncer és col·lectiva. Angoixa pel que t’acaben de dir que tens, angoixant escolta del que li diuen que té. Primeres pors personals pel desenllaç, desenllaç que fa por a tots els que l’estimen. Dolor físic individual, dolorós acompanyament de tots. Nervis que un viu viscut amb nerviosisme per tots.
Arriba la intervenció humana per aniquilar aquesta espècie de cranc, cranc que encara avui acaba amb molts de la nostra espècie, masses. Teràpies agressives, agressivitat que no li hauries conferit a la definició de teràpia. Sensacions que es tradueixen en sentiments, sentiments que produeixen sensacions. Riures davant un avanç, plors pel retrocés. Temps que passa dubtós, dubtes davant el pas del temps. Estudis que creen neguit o neguit que creix davant el resultat dels estudis, resultats il·lusionats o il·lusió sense resultat. El cranc esmola de nou les pinces, amenaça, enganya per no ser enganyat pels fàrmacs i derrotat per la ciència. Ho torna a provar, ho tornem a provar.
Nosaltres contra ell, la nostra intel·ligència contra el seu afany devorador, les nostres eines sanadores contra els seus tumors insans. Conflicte armat en el que les nostres tropes avui en dia encara surten derrotades en masses ocasions, una ja és massa.
Però vull recordar-li a l’enemic la lluita que es troba en l’origen mitològic de la constel·lació de Cranc. Expliquen que la deessa “Hera”, enemiga d’”Heracles” va enviar un cranc per acabar amb la seva vida mentre aquest lluitava contra la terrorífica serp “Hidra”. Heracles, després d’una esgotadora lluita, va sortir victoriós.
No ho dubtem, més aviat o més tard caurà a la xarxa. Els nostres “Heracles” descobriran com muta, com funciona i com s’amaga, per aniquilar-lo com espècie. Guanyarem nosaltres. Cada cop hi som més a prop.
I per què sigui conscient de quans som a les tropes que lluiten contra ell, tenim l’oportunitat de donar suport a la iniciativa “Els 21 els correm pel Toti” per la pròxima Mitja Marató de Granollers. Un projecte per algú que ens ha deixat però amb una vessant de solidaritat amb tots aquells que lluiten contra el càncer: pacients, investigadors, metges, infermeres i famílies senceres.
Posant-te la samarreta contribuiràs a dotar al nostre pacífic exercit d’alguns recursos més per trobar la fórmula per vèncer. No serà molt, les nostres possibilitats són minses, però serà una aportació més. Qualsevol ajut és bàsic en aquest repte. Dóna’ns la teva signatura virtual. Agregat al grup de Facebook que hem creat per fer arribar el suport als organitzadors de la Mitja, fes corra l’enllaç. Ajuda’ns.
Avui, més que mai,
SALUT

1 comentari:

  1. Jaume m'has deixat sense paraules...m'has emocionat...sabem qui sóm però no ens coneixem, i què? ara mateix t'abraçaria. Gràcies!
    Norma

    ResponElimina

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.