dimarts, 27 de setembre del 2011

“THE END”

Granollers a 27 de setembre del 2011

Diumenge 25 de setembre del 2011. José Tomás, Serafin Marín i Juan Mora omplen la que podria ser l’última corrida a la Monumental de Barcelona, ¿com és que s’omple si gairebé sempre és buida?
Observo el cartell fet per Miquel Barceló per l’esdeveniment. La meravellosa efígie d’un brau amb intencions d’entrar a plaça, ¿no li deuen haver explicat bé el que hi passarà?, mira la sorra on amb totes probabilitats caurà un cop torturat i assassinat. Al fons un cel gris en senyal de protesta per l’espectacle dantesc que significa la festa i algunes taques blanques, poques, en senyal d’assistència, de presència humana de comportaments inhumans. Predomini del negre. Un negre d’homenatge al dolor, al dol, a la mort. Color habitual als enterraments. Foscor de dia gris, de dia trist. Toro de traç que intueix bravura, potencia, força. Bellesa en les formes, moviments plens de bellesa, ¿cal maltractar tant encant animal?
Sobresurten les astes amenaçadores de defensa, una defensa que no es produirà en igualtat de condicions. Sortida a plaça poderosa, enèrgica. Vigorós en la primera cursa, envestida inicial que provoca por.  Persecució constant a un tros de tela de color vermell, el vermell de la sang que no li pararà de vessar (per cert color que manca en el dibuix del cartell). Rubicund omnipresent al seu cos, a la sorra, a les vestimentes del seu botxí, al capot. Roig sàdic de sàdic espectacle ple de complaença davant el sofriment d’un ser viu. Un, dos, tres, tots contra ell.
Toro per ser punxat des d’un cavall o sense, marejat i esgotat per enfrontar-se al desenllaç final provocat per una espassa. Estocades constants, aparició de l’estoc al final. Final amb sort, si no es produirà la decapitació en senyal de submissió mentre roman moribund al terra.
Aplaudiments a un moviment, a un pas, a una punxada, a la sort última de la mort. Ovacions de justificació de l’òbit arribat injustament i convertit en espectacle.
De tot el que va passar, a mi només em sembla art, l’artístic cartell de Barceló, cartell al que li manca una inscripció:
“THE END”
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.