dilluns, 26 de setembre del 2011

“EL QUE FAIG ÉS POC IMPORTANT, PERÒ ÉS MOLT IMPORTANT QUE HO FACI”

Granollers a 26 de setembre del 2011


“EL QUE FAIG ÉS POC IMPORTANT, PERÒ ÉS MOLT IMPORTANT QUE HO FACI”... deia Ghandi.

Solidaritat “és una relació de fraternitat,  de companyonia, de recíproc sosteniment, que lliga els diversos membres d’una comunitat, col·lectivitat, en el sentiment de pertinença a un mateix grup i en la consciència d’uns interessos comuns”. Personalment m’agrada afegir-hi de forma altruista i sense cap interès més enllà del creixement personal i la millora del col·lectiu.
La solidaritat és imprescindible per necessària, justa davant les moltes injustícies, fet real davant la irrealitat d’alguns fets. Paraula única que posa en valor els valors veritables d’una societat que no els hauria d’haver oblidat mai.
Solidaritat no són només diners, és escoltar i/o parlar quan tu demanen, entendre el que intenten explicar-te, acompanyar en la solitud, vessar llàgrimes plegats, formar aplec davant les individualitats de les desgràcies o les desgràcies del col·lectiu. Possibilitat de fer riure a qui no riu, de conversar amb el que no pot donar conversa, de fer arribar esperança als qui l’han perduda.
Solidaritat és una paraula molt gran que no necessita de grans gestos. Una abraçada, un petó, un riure, una llàgrima, una estona de companyonia, una presencia davant l’absència. Un saber-se estimat, estimar sense necessitat de fer-ho saber.
La solidaritat ha de ser sòlida “capaç d’oposar una gran resistència a les forces que tendeixen a deformar-lo, alterar-lo, consistent, fort”. Així ha de ser. Són moltes les forces que intenten deformar la realitat que voldríem, alterar la nostra salut, la nostra felicitat, el nostre benestar. I davant d’això només ens queda ser forts, consistents i persistir en la lluita.
El que fem cadascun de nosaltres, possiblement, no es nou, ni tan sols original, però és una aportació més, una aportació que requereix d’implicació. Fer una petita donació, posar-te una samarreta, samarreta que significa una donació, és treballar de nou per allò que és just, per radicar allò que està ple d’injustícia.
I per assolir la implicació necessària hem de disposar de la claredat que la frase de Ghandi transmet. Individualment el que podem fer és poc però no oblidem que és molt important que ho fem. Un a un sumem molts, molts fan possible la consecució de tot.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.