dimecres, 5 d’octubre del 2011

LES FARSES DELS PREMIS DEL DIARI MARCA

Granollers a 5 d'octubre del 2011

El diari Marca va fer entrega, a la seu de l’Ajuntament de Madrid al Palau de Correus de Cibeles, dels seus premis anuals que suposen el reconeixement als millors de la lliga 2010/11.
Una gala que, i és una opinió personal, va estar mancada, especialment en dues decisions, de justícia, raó i coherència. La primera, no estranya en una publicació que darrerament ha caigut en la manipulació d’una informació que desinforma. La segona, cada dia estranya menys, davant les actuacions del president blaugrana Sandro Rosell.
Justícia, allò que cal fer segons dret i veritat; raó, allò que explica, fa entenedora, fonamenta i justifica, alguna cosa; coherència, connexió i absència de contradicció entre les parts d’un argument, d’una doctrina, d’una obra... considerats com una totalitat.
Premi Miguel Muñoz al millor entrenador: guanyador José Mourinho què, davant la sorpresa del mateix protagonista, només va apel·lar a la importància de la victòria a la Copa del Rei. ¿Per què? a Madrid, i enlloc més del món, donen més importància a una Copa del Rei per davant la Lliga i la Champions, per cert, totes dues guanyades pel mateix entrenador, Josep Guardiola. La justícia diu que el millor entrenador de la lliga passada és el guanyador de la competició i la raó afirma que si també és el guanyador de la Champions el premi hauria d’haver estat per ell. I si parlem d’educació i saber estar...
Rosell si, Valdés i Messi no: per decisió expressa del club, en clara mostra de desacord per la manera d’actuar del diari, Víctor Valdés i Leo Messi no van acudir a rebre els seus merescuts premis Di Stefano i Zamora, al millor porter i millor jugador. Cap d’ells va sortir a la foto, foto en la que si va sortir el president Sandro Rosell. El màxim representat del club es va saltar les instruccions de la seva junta. ¡que vingui Laporta i l’investigui! Mostra clara d’incoherència en un club que hauria de ser més coherent que mai en les seves mesures per mostrar força davant els constants atacs que provenen de certs sectors madridistes. La totalitat fa grans les parts.
No senyors del Marca, això no són premis, son assignacions a dit d’aquells reconeixements, que a diferencia del màxim golejador, el menys golejat o el millor jugador (que haurien vostès fet riure), poden manipular.
No senyor Rosell, no ha actuat amb coherència. Ha agafat un protagonisme del que no ha deixat gaudir als seus jugadors, veritables protagonistes. Sota raons que l’emparen, i en les que l’acompanyo, ha dit no a la presencia d’una representació més, per dir si, a la representació màxima. Vostè ha actuat sota la dita de Groucho Marx, “aquest són els meus principis però si no li agraden en tinc d’altres”, i per un costat ha fet la puta i per l’altre la ramoneta, com diu una dita més catalana. Si fins i tot surt a la foto agafant una portada gegantina del gran altaveu de les mentides.
Això sí, la gala va permetre retre homenatge a Chus Pereda.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.