divendres, 16 de març del 2012

#TENIMUNPROBLEMA: ESPANYA #TENIMLASOLUCIÓ

Una nova mostra de l’Animadversació Bestial cap a Catalunya (ABC) que mostren les faccions més radicals del nacionalisme espanyol davant el nacionalisme català ha posat en peu de guerra les xarxes socials. Per cert, hi ha diferencies entre un i altre nacionalisme? Un mitjà de comunicació s’ha superat i en una portada d’èxit diu que tenim un problema. I no diuen cap mentida.
Però no és exactament el mateix problema: uns volen una Catalunya que no els agrada; d’altres no volen una Espanya que no els agrada. Els segons, a primer cop d’ull semblen més coherents. Ara bé, és innegable què tots dos treballen en un mateix objectiu: assolir més independentistes a Catalunya. A hores d’ara ningú dubte que la portada de la Ñ de l’ABC generà més independentisme entre un munt de catalans, d’aquí i d’allà, absolutament fastiguejats de la negació i persecució de tot allò que olora a català.
Es rebutja un Estatut aprovat pel Congreso de los Diputados i el Parlament, sobirania popular. Es degraden simbologies importants com la Diada argumentant la commemoració d’una derrota. Es posa en dubte la immersió lingüística avalada per tothom excepte l’estat què diuen és el nostre. No permeten l’ús del català al Parlament europeu i el volen eliminar del senat. Es continua permeten un espoli fiscal desconegut a Europa i ens deuen uns diners que no paguen mentre ens acusen d’un desfasat dèficit. Es barra qualsevol possibilitat de vols transoceànics a l‘aeroport de Barcelona, endarrereixen el corredor mediterrani i ens donen unes rodalies que fan fàstic... Posen en dubte el dret del poble a votar lliurement el pacte fiscal, a decidir... No permeten seleccions esportives catalanes i fins i tot acusen al Barça de dopatge. Adjectiven als catalans constantment de insolidaris, avariciosos, rates...Res és impune a la seva acció constrictiva cap el país català, a la seva actitud atacant i a una verborrea fàcil, reiterativa i insultant. Fins i tot l’anonimat deixa escriure afirmacions com la de fer sortir l’exèrcit al carrer per solucionar el problema català. I el pitjor de tot és que alguns dels nostres encara els necessiten i els fan, i es deixen fer, costat.
Fa masses anys del discurs de la Ñ que es trenca o de l’Espanya en perill què el ranci nacionalisme espanyol utilitza. Què més voldrien els independentistes més radicals catalans que això. Ni Espanya s’ha trencat ni Catalunya s’ha independitzat.
Però, com a català, ja n’estic fins els collons. Ja n’hi prou imbècils, per sort no tots però amb un de sol ja son molts. Hi ha qui diu : “España es una, grande i libre”. Cert, encara és una, gran segur que no, però lliure?...una merda! Aquest una s’està ensorrant, a Catalunya cada cop queda més clar que Espanya no ens accepta, ens nega i si ens vol només és amb una actitud de submissió que es inacceptable. Gran és sinònim de justa, democràtica, plural, diversa i tolerant i l’Espanya de la portada és autoritària, injusta, i amb aires racistes. Però sobretot intueix por, una por que hauria de ser patrimoni del petit. I lliure? És una fal·làcia, aquesta és una Espanya que encara no ha superat el franquisme i a la que li queda molt per passar de les paraules als fets per ser verdaderament lliure.
L’ABC, i els seus, avui han assolit fer nous independentistes. Cada cop som més. En poca estona  #tenimlasolucio i #tenimpressa han estat la resposta a Twitter. Quina és la solució  a la què es vol arribar ràpid? La independència. La provocació d’aquest diari avui hi ha ajudat.
Ara resta en les nostres mans ser més valents, adonar-nos que el peix al cova i la responsabilitat envers Espanya no ens han servit de res. La resposta política i social davant la manipulació, les mentides i l’assetjament ha de ser democràtica però contundent i ferma. JA N’HI HA PROU!!! SI NO ENS VOLEN QUE ENS DEIXIN MARXAR EN PAU!!!
Salut

1 comentari:

  1. Solidarios de que??? Tengo 2 hijas una de 15 y 10 años la primera empezó a estudiar la E.S.O.en unos barracones de KK acabará la E.S.O. en esas mismas condiciones, SOLIDARIDAD donde está la SOLIDARIDAD catalana, para que sirven mis impuestos para que me dejen ja no me hagas reír Jaime

    ResponElimina

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.