dimarts, 17 de juliol del 2012

EUROVEGAS FUCK OFF

Obrim-nos de mans per abraçar al gran i nou mecenes del catalanisme polític convergent. Agenollem-nos davant els seus enviats per merèixer l’honor, en un futur pròxim, a ser anomenats una de les capitals del joc al món. Posem-nos a la seva disposició, amb catifa vermella si cal, per sortir victoriosos en aquesta subhasta amb el gran rival: Madrid. Oblidem-nos dels propòsits anteriors de nous model productius basats en la investigació i el desenvolupament, dels discursos negant l’especulació més corrosiva, o la creació de llocs de treball qualificats o de la qualitat del turisme. 
El govern català ja ho té decidit i utilitza de nou el discurs de la por, les fal•làcies i el xantatge amb la finalitat de justificar l’instal•lació del complex Eurovegas. En les mans del Sr. Adelson està convertir el Baix Llobregat en el flamant Macao europeu. I per si l’escolli’t és el nostre petit país, l’artilleria governamental ja justifica la decisió. 
Ens hem de creure que sense el magnat americà no hi ha sortida a la crisi. Hem de reconèixer que Catalunya és incapaç de crear llocs de treball per si mateixa i sense haver de recórrer a una nova especulació urbanística lligada al joc. Hem de pensar que és el mateix que Port Aventura (que ja va crear debat) o Disneyland (que va marxar a Paris); que els casinos són una part poc important del negoci; que lligat al joc no hi ha ni prostitució ni drogues o alcohol; que això és el que li manca al país per ser referent turístic mundial i crear llocs de treball amb l’embranzida de les convencions.
Posats a fer, ¿per què no instal•lar la indústria d’armament més potent del món? (quan en un altre lloc es matin sers humans ja mirarem cap un altre costat) o ¿convertir Barcelona en el prostíbul més gran mai vist? (el sexe és bo encara que sigui pagant) o ¿deixar que Rasquera es converteixi en una gran plantació de marihuana? (que tot i il•legal té raons terapèutiques). 
Darrera d’aquest discurs l’únic que s’amaga és la incompetència d’un govern què només retalla, no té solucions a la crisi i s’ha d’agenollar davant qualsevol olor a creixement encarà que sigui més aviat d’una enorme pudor fètida. 
Eurovegas és repetir els errors ja coneguts oferint diners avui amb hipoteques per demà. Però el pitjor de tot: si acaba aquí, el nostre país serà més vulgar i brut. Per cert, segons ells ens portarà molts beneficis, però jo pregunto quan ens ha costat fins ara? Viatges pagats per anar-nos a oferir i ara 67.850 euros per a l’arquitecte Mercè Berengué a qui li han encarregat tres propostes d’encaix urbanístic del macrocomplex al territori. Som nosaltres qui li proposem dibuixets de com quedarà? Un cop acabat està previst que viatgi a EEUU per presentar-lo i segur que serà en classe bussines i hotel de luxe. Quina vergonya!!! 
Jo ho tinc clar: senyors d’Eurovegas si m’escolten, fuck off!!!. Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.