dissabte, 9 de juny del 2012

ON ÉS RAJOY?


El ministre d’economia, Luis de Guindos, ha comparegut per confirmar que Espanya ha sol·licitat l’ajuda financera a Europa per salvar el seu sistema bancari. Un ajut que s’ha realitzat en una reunió de videoconferència amb l’Eurogrup. En joc, segons informacions, 100.000 milions d’euros. Insignificant quantitat si es pot fer a través d’unes noves tecnologies que no s’utilitzen habitualment i són substituïdes per fastuosos viatges, hotels i menjars. Tranquils, a la majoria ens angoixa la xifra, però no deu ser tan important i explica què les quantitats de Bankia es tractessin amb tan poc rigor (recordem primeres previsions 7.000 milions; actualment parlen de 23.500).
En tot moment el titular de la cartera d’economia ha parlat d’ajut i mai de rescat. Ens prenen per imbècils? Ja prou de jocs semàntics i manipulació en l’oratòria!. A Europa no son estúpids i posaran condicions. Però és més, continuen fent-nos combregar amb rodes de moli: el ministre ha assegurat que “com a conseqüència d’aquesta injecció de capital, els bancs que rebin les ajudes seran més solvents i tornaran a concedir crèdit a les famílies i les empreses que es beneficiaran d’això. Perdoneu l’expressió: vagi vostè a la merda! Aquest discurs ja ens el varen fer fa un temps. I res de res. El pitjor de tot és que en aquesta frase encara deixa entreveure que els grans beneficiats serem les famílies i les empreses. Gràcies per tot però ja veurà com no feia falta i nosaltres continuarem patint.
Per cert, on és el president del govern, Don Mariano Rajoy? Esperant per marxar a veure la roja? Espanya te un líder que s’amaga. Ho va fer amb les retallades a la sanitat i l’educació. Ho ha fet ara davant el rescat del sistema bancari del país. Demà el veurem amb allò realment primordial: el partit de l’Eurocopa?
Amb aquest senyor el joc d’on és Wally ha tornat a les prestatgeries. Com aquell, demà, per fer-ho fàcil, ¿es posarà el vestit de lidia, enlloc del barret i el jersei de ratlles, i mostrar a tot Europa l’orgull espanyol?
Avui més país de pandereta que ahir. Hauria fet bé Europa de rescatar els bancs d’Espanya i a Espanya del seu govern.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.