dimarts, 26 de juny del 2012

SANT JOAN: PIM, PAM, PUM!


Petards, petards i més petards: pim, pam, pum!. Petites dosis de pólvora embolicada de tronar emprenyador: Bum, boom! Metxes de camí a l’explosió més traïdora provocant salts i esglais: Ai,ai,ai! Riures sorneguers de malifeta assolida: Hahahaha! Gossos estressats en peu de guerra: Guau,guau! Soroll i més soroll. Pum, boom, ai, hahaha, guau! I de nou pum!. Com m’agrada el Sant Joan!!!.
A les nou, a les dotze i a les tres d’una nit màgica en què les bruixes surten i els més malparits les ajuden. El dia abans ja va passar, per Sant Joan és pitjor, a l'endemà hi tornen. Petits piròmans en potencia armats d’ataronjades tires de capullo encès. Adults portadors de bosses de plàstic plenes de petites bombes disposades a explotar. Plaça obligada a suportar la crema de tota la pirotècnia a l’abast d’aquest exercit d’energúmens addictes a les explosions controlades (més els val) .
Son allà, projectil en mà. Riuen, encenen, corren i patapum. Quina gràcia! Acaben de començar. Ufff! El repertori és divers. Uns fan només pim; els altres pam; els més forts patapum. N’hi ha que roden com granades, volen com bales o surten disparats com míssils. Altres fan llums de colors per acabar, un cop estàs despistat, foten un boom més fort que els anteriors. Calma, durarà poc!
Els agrada provar noves sensacions. Els posen a terra, al mig de la plaça; damunt del banc o dins el contenidor; a l’ampolla d’aigua, dins l’aixeta de la font o a la persiana de la botiga. A veure qui la fa més grossa! Es miren, riuen, el teu si que és guapo! Imbècils!
I arriba el millor moment de tots. Quan els diners ja no arribaven els ha donat per acabar fent una compra compulsiva de quatre caixes de cent petards xinos, si d’aquells petits, i enlloc de regalar-nos la traca final, els tiren un a un!!! Una hora seguida del mateix pim a cada deu segons. Pim...pim...pim.... Burros!
Un cop abandonat el lloc del crim, aquest sembla un terreny minat, ple de merda i amb clars rastres del paper, plàstic i embolcalls de colors varis que han estat utilitats per a tanta disbauxa petardera. I després molts d’aquests es queixaran del botellon . Au va, colla d'incívics i porcs!
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.