dimarts, 5 de juny del 2012

PROHIBIR L’ENTRADA ALS NENS?


Davant la tendència “Adults-only-holidays.com” (vacances només per adults) necessitem emprenedors amb una idea de negoci més veraç, el “freestupidparents-holidays.com” (vacances lliures de pares estúpids). I és que darrera un nen molest sempre hi ha un adult mirant cap un altre costat. Negar l’entrada als més petits a hotels, restaurants o centres esportius és la solució fàcil per amagar moltes mancances de progenitors adults (tot i que generalitzar és injust).
Arribada a l’hotel. Menjador de buffet lliure. Bandeja a les mans amb got i estris diversos (comença a ser difícil respectar l’equilibri). Bulímia davant l’estesa de menja a triar. Plata plena, massa plena. De cop atropellat per un grup de nens que corren i criden. El paviment resta convertit en un mural de malbaratament d’aliments. Mirada assassina de l’atacat. A la taula els pares els observen. Ara s’aixecaran i els explicaran (o esbroncaran) mentre ajuden a recollir. Giren la mirada i continuen bevent i rient (quins collons!).
Esperant per pujar a l’habitació amb l’ascensor (sempre que esperes ha d’estar ocupat?). Observes espantat l’arribada d’una família temerària (quatre fills). Arriba l’ascensor. Atapeïts en aquell reduït espai, comença la guerra per qui dels petits truca el número del pis. Empentes, baralles i crits. Els pares ho pararan però semblen educar-los en la llei del més fort. Al final un plora, dos criden emprenyats, i al guanyador només manca que els pares el felicitin. Els grans callats observant.
Visita al gimnàs. Disposats a gaudir d’una estona d’exercici físic. Esforç damunt una bici que no es mou, carrera per no moure’t a la cinta. A punt per la tranquil·litat de la sauna i el jacuzzi. Intenció d’arribar a la taquilla entremig d’un munt de mudes escampades per terra. Miro de posar la bossa al banc però és impossible. Hi deu haver-hi un exercit que ho ha ocupat tot. Tovallola a la mà i zona d’aigües. Nens fent submarinisme i salts de trampolí amb les bombolles. El pare és dins l’armari de fusta suant (segur que són els de l’ordre). L’adult, ni puto cas al rebombori dels petits diables. Surt i es dirigeix cap a la piscina amb els fills. Que no es dutxa abans? Doncs no! (porc). Un cop m’ha fet dubtar de qui eren els inconscients, agafa l’espuma d’afaitar i torna a entrar a la sauna (ho embrutarà tot!). És més, hauria estat bé tancar l’aixeta o haurem de tornar a portar aigua en vaixells. Cinc minuts i mirant-se al mirall es rasura la cara. Que fot ara? No pot ser!!!. S’està afaitant la calba i el pectoral. Què això no és un centre d’estètica! Ni les mans em veig capaç de rentar-me després. Ha deixat la pica, que sembla el Matagalls, nevada i bruta. Es dutxa. Per cert, desitjo que no tingui fongs als peus i vagi escampant-los arreu sense les xancletes.
Impossible vestir-me al costat de tots ells. És la tercera guerra mundial. I el gran tan tranquil.
Surto de tot plegat amb la sensació de que haurien de prohibir l’entrada a l’hotel d’adults mal educats i pèssim exemple dels seus fills. Què es pot esperar d’aquests nens? Doncs el que els han ensenyat per acció u omissió el seus pares.
És per experiències com aquestes que la idea “Adults-only-holidays.com” esdevé equivocada prenen accions com les del poder actual: afavorir a qui té els diners i culpar a l’innocent més dèbil.
“És millor educar a un infant què castigar a un adult”. Amb alguns adults ja hem fet tard i erròniament castiguem als menuts.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.