dissabte, 7 d’abril del 2012

AG I EL BUTLLETÍ MUNICIPAL DE GRANOLLERS

A l’arribar a casa, com en d’altres ocasions, la bústia escup quelcom massa gros per encabir dins del seu estomac. Fico la mà fins el fons i provoco una arcada en el subjecte per fer-li vomitar l’objecte. És el butlletí Granollers informa, una publicació de 23 pàgines amb informació ciutadana, de ciutat, ¿de publicitat de govern? A la pàgina 15 inclou el rengle, si no recordo malament, una publicació que anteriorment esdevenia per si sola un enviament més. 
Aquest butlletí municipal de Granollers costa als ciutadans 43.000 euros en concepte d’impressió i distribució, segons la columna publicada per Acció Granollers a l’última pàgina. Un espai que la coalició aprofita per denunciar la despesa en època de crisi i manca de recursos com l’actual.
La xifra, dins un pressupost de 75 milions d’euros com el que administra el consistori, forma part de les anomenades xocolates del lloro. A ben segur disposar d’aquests diners per altres menesters no esdevindria sinònim de solució als problemes actuals, però la pregunta és: podrien ser invertits millor?
Actualment, moltes de les publicacions en suport físic tendeixen a la desaparició, i si més no, la seva continuïtat es posa en dubte. Diaris, llibres, revistes, cd’s..., tal i com els coneixíem veuen com les versions digitals els agafen terreny. Gaudeixen d’una reacció immediata convertint el que abans era per demà en un ara rabiós, són més econòmiques i permeten la interacció entre el proveïdor de la informació i el consumidor de la mateixa.
Aquest butlletí en paper, ara, no té raó de ser. Una versió digital obriria noves possibilitats disminuint costos i fent-la més comprensible pels ciutadans granollerins. I no parlo d’una còpia en PDF. Els 43.000 euros de despesa en impressió i distribució són absolutament prescindibles i avui podrien ser imprescindibles per encarar projectes més necessaris o senzillament sumar a iniciatives d’ajut als més necessitats. Sí, aquests diners podrien ser millor invertits!
Ara bé, les idees sempre han de ser acompanyades d’accions coherents amb el que es predica. El desacord d’AG significa que ¿en el proper numero, a manera de manifestació en contra, no utilitzaran la columna i seguiran amb la protesta iniciada? ¿És possible un espai en blanc amb l’únic contingut pancartista d'“El butlletí municipal que teniu a les mans és un dispendi de 43.000 euros innecessari. Per això Acció Granollers no utilitza l’espai cedit”? O és massa temptador l'SPAM (publicitat) gratuït? Esperarem.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.