dimarts, 10 d’abril del 2012

SE’NS PIXEN A SOBRE I DIUEN QUE PLOU

Damunt de l’asfalt del carrer un missatge anònim: “se’ns pixen a sobre i diuen que plou”. Curt, senzill, concís, però real. El govern del Partit Popular ha començat a buidar el seu aparell urinari damunt de tots nosaltres. Després d’anys a l’oposició els ronyons eren plens de tanta socialdemocràcia. Amb l’arribada al poder l’urèter s’ha vist ple de deutes, la Merkle ha pressionat fort damunt la bufeta urinària i la uretra s’ha obert deixant pas a un munt de líquid en forma d’orina que recau únicament en nosaltres, els més pobres. Sí, se’ns pixen a sobre i ens fan creure que plou per tots, però és una pluja selectiva.
A ben segur, la socialdemocràcia dels darrers anys va acumular un excés de líquid ple de residus metabòlics nocius per l’organisme (estatal). I darrerament només va pixar fora o ni tan sols va anar a l’orinal. Però l’orina que provoca l’excreció popular sembla filtrada per caure només en el bací dels de sempre: els dèbils, la majoria.
Ens van agafar amb traïdoria. En plena campanya electoral no semblaven disposats a necessitar evacuar tant de líquid i van negar una micció ràpida i general. Suposem esforç sobrenatural per part dels testicles, de similars gavines, per acumular disbauxa líquida tot esperant a què s’obrís la tapa després de la porta (eleccions andaluses).
Però un cop oberta del tot, amb resultats poc satisfactoris, la pixada ja no ha trobat entrebancs i intueix discriminació. Primer, pujada d’un IRPF d’afectació global però amnistia fiscal de suport al defraudador habitual. Ara, uns pressupostos anuals, i decisions paral·leles, d’atac frontal al benestar general i resistència a la renuncia dels privilegis pels habituals. Retallada als ajuts i beques de 166 milions però confirmació del suport a la tauromàquia de 600 milions. 47,6% menys en cooperació internacional davant un exigu 8% del ministeri de defensa. 10.000 milions menys d’aportació a sanitat i educació (anunciades a través d’una senzilla nota de premsa) enfront una casa Reial que tan sols veu minvada la seva assignació en un 2%. La llum registrarà un augment del 7%, i el gas un 5%, mentre sonen tambors d’un possible nou ajut a les entitats financeres. Per cert on és la retallada a polítics i partits, sindicats, organismes oficials...? I així...
A nosaltres, els catalans: el de sempre, menys. El morós estat espanyol no fa previsió de pagament de l’addicional tercera i preveu uns mils de milions menys d’inversió a Catalunya.
Els núvols grisos amenacen amb una pluja d’orina desfermada, era esperada, però havia de ser intolerant i mullar només a uns molts posant el paraigua a uns quants? Les gavines ens sobrevolen segures de què, arribada l’hora, obrirem la boca per tragar i com sempre callar. Però el pitjor d’aquestes aus no és el líquid sobrant sinó l’excrement. I aquest encara no ens l’han deixat veure.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.