dimarts, 3 d’abril del 2012

AMNISTIA FISCAL


Entenem la situació? Hi ha un segrest. L’estat nega qualsevol pagament per alliberar el segrestat del segrestador. El temps passa i la desesperació és cada cop més sagnant. L’estat continua desplegant les seves forces per atrapar al delinqüent però no pot anunciar el retorn de l’afectat. Quan la pistola ja mira cap a la templa dels governants, en una situació crítica, s’acaba pagant per no haver de lamentar morts.
L’amnistia fiscal proposada pel govern espanyol contra el segrest dels milions de diner negra, és com un pagament als segrestadors de part de la recaptació pública, davant la impossibilitat d’atrapar-los, la situació de desfici enfront la crisi actual i per no haver de lamentar una pujada de l’IVA què acabaria d’ofegar unes economies familiars en perill de mort.
Una mesura econòmica aplicada anteriorment, de possible comprensió pràctica i impossible enteniment moral i ètic. El delinqüent gaudirà de prebendes fiscals mentre els altres veuen com son constants els augments de les taxes impositives o les retallades de retribucions.
Els diners que la mesura farà emergir poden ser importants però el descrèdit al compliment de les obligacions també. Aquesta mesura premia a l’infractor, i si el missatge acaba calant, demà seran més què ahir. No ens podem permetre un país de beneficis pels delinqüents de coll blanc i diner negre i pèrdues pels ciutadans de forat negre a les butxaques i diners blancs.
El govern m’està dient què amagant els guanys durant un temps arribarà la recompensa? Doncs apuntat. Esperaré a una propera amnistia per declarar-los. Però jo sóc com la majoria, no crec que arribi a fer bossa suficient per amagar res. Ara bé, seria just que em fessin la devolució de la diferencia del que he estat pagant.
Gràcies senyor Rajoy. Aquesta amnistia fiscal és una vergonya, però li quedo agraït per fer-me adonar que sóc un burro desgraciat, això si responsable amb les meves obligacions. Té collons!
Ahir els diners eren els segrestats; avui ha estat segrestada l'honestedat, la transparència i la responsabilitat. I el que sempre queda segrestat és la igualtat d’oportunitats davant la justícia.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.