diumenge, 22 d’abril del 2012

LES TROPES, EL REI I SANT JORDI: AHIR VAN FALLAR


No havia de ser així, podia ser així, ha acabat essent així. La lliga serà del Reial Madrid després de guanyar ahir al camp del F.C.Barcelona per 1 a 2. Ni el guionista de la casa reial hauria estat capaç d’escriure una conjunció d’astres tan negativa pels interessos blaugranes. Ahir, tot es va significar en contra del conjunt català excepte l’afició.
Propers a Sant Jordi, les tropes blaugranes no van trobar la manera d’enderrocar la muralla d’un drac blanc especialment preparat per a la defensa del seu territori. Les habituals tècniques d’atac de l’escamot local no van servir i la princesa, de nom lliga, haurà d’esperar per caure en braços de qui millor la tracta.
El Rei Guardiola, sabedor de què la princesa era més propera a ser devorada per l’enemic, aquest cop va actuar de manera desconcertant. Ja de bon inici la configuració de les tropes va estar estranya. La no presencia de l’armat Piqué obria peu a les especulacions sobre els motius de la seva absència. Posar a primera línia de foc a Alves, acostumat a la reraguarda, tampoc era la tàctica habitual. Però el més sorprenent en ell va ser la manca de decisions en el transcurs de la batalla.
El veritable Sant Jordi, Lionel Messi, ahir no va agafar el cavall per cavalcar i donar la victòria. No va ser capaç de clavar la llança a la xarxa de l’enemic i haurà de reaccionar per dimarts on els seus gols semblen imprescindibles. Els deu aliats del valent cavaller, després de remuntar cap a la victòria final, van estar impotents per culminar l’esforç fet i continuar amenaçant les intencions del drac, un drac que amb la sortida al camp d’Alexis per un moment va veure perillar la seva menja. Però la reacció semblava arribar tard.
Hi va haver-hi un moment d’il·lusió davant l’empat en les forces exhibides, però el monstre va treure l’urpa i ràpidament va contestar amb una ferida ja insuperable al cor dels aliats. Allà la derrota dels bons ja era inqüestionable.
La princesa és en mans del malefactor. Tan sols un descuit impensable podria fer-la tornar salva i sana. Ahir tot allò que no havia de passar, i què en els darrers anys no havia passat, va passar.
Però el contingent català va deixar clares les seves pràctiques habituals: els vilatans els fan costat, la proposta és pel joc d’atac i gaudeixen d’elegància en la derrota. Faria bé el Drac de prendre nota de les formes per no caure sempre en la trampa de treure foc de la seva fètida boca per justificar les derrotes.
La lliga està perduda, en el Barça ahir la corneta va tocar retirada. Però s’ha de preparar pel proper atac i no ha de tenir por: a Munich i contra el Reial Madrid. Dimarts nou episodi.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.