dimecres, 16 de maig del 2012

ENLLOC DE “MAS”, VA SEMBLAR MENYS (fàcil,fàcil,ho sé. En tenia d’altres però els he retallat i no m’agradaven)


La majoria, avui més pobres què ahir. Continuem errant en el camí cap a la misèria, aquella que un cop superada la pobresa ja porta a la desesperació. Sonen tambors de tancament de caixes a les entitats financeres (corralito), d’intervenció de l’estat espanyol per part d’Europa i d’Espanya cap a Catalunya; fins i tot de Catalunya cap als seus ciutadans (ara ens renyen i diuen que no es pot viure de crèdit). La prima de risc espanyola avui supera els 500 punts (Grècia va ser intervinguda al passar aquest límit). El que havia estat un Titànic, s’enfonsa.
Escoltem veus governamentals negant la situació límit, però altres veus anuncien la catàstrofe. I si hem de fer acte de fe, recordem els “brotes verdes” de l'època Zapatero, fins a dia d’avui els pessimistes l’han encertat més.
A Catalunya, ahir, el president de la Generalitat en roda de premsa, Sr. Artur Mas, anunciava noves retallades (això sí, imposades). Per cert, ja n’hi ha prou de culpar als anteriors governants, indiscutibles responsables de la mala gestió inicial de la crisi, d’amagar la realitat i trobar-se una situació que no s’esperaven. No estaven els d’ara a l’oposició per controlar, conèixer amb exactitud la situació i denunciar? Recorden als auditors del Palau.
De la seva intervenció, algunes consideracions:
1.- Felicitar-nos de disposar d’un màxim representant que surt a donar la cara en els moments de dificultat. Em fa patir, acabarà buidat com Guardiola amb tanta pressió?
2.- Entre administracions públiques es centrifuguen deute i dèficit, centrifuguen culpes, però els que acabem marejats i perjudicats som els ciutadans. Ni en la pitjor de les borratxeres ens varem notar tan desorientats i a l’endemà tan emprenyats!
3.- El govern català ha demostrat no disposar de cap més idea que retallar, obviant el cicle perniciós que aquesta política, de contenció momentània i mai de solució definitiva, comporta (retallades = mensyconsum = mésacomiaments = mésatur = menysempreses = menysingressos = mésretallades). Esperàvem més dels escollits!
4.- Sorprenent sortir a anunciar mesures sense xifres clares mentre es denuncia improvisació en altres. Les desqualificacions van per barris.
5.- L’executiu gemega i amenaça davant l’ofec de l’estat (pacte fiscal o agència tributari pròpia, si o si), però no actua amb decisió i mostra submissió davant el morós que no paga i li birla més de 16.000 milions a l’any. Cop de puny a la taula o acabarem pensant que és com el pastor mentider del conte.
6.- Amb un atur juvenil de vergonya, taxa de matriculació a la formació professional, creant les condicions per què tots aquells que anaven per constructors i van deixar el batxillerat es reciclin!
7.- Nova rebaixa salarial als funcionaris i cap notícia de reforma del sistema de funció pública. Els responsables no són ells, en tot cas és el sistema!
8.- Menys substitucions en el professorat i més infants per aules. Podríem posar a fer classes a algun conseller a qui les dietes li donen per fer alguna hora extra, no?
Això sí, es va permetre un sarcasme: renyar a Europa per convertir l’austeritat en una obsessió. La senyora Merkel, s’hauria de fixar més en el govern català i les seves propostes de creixement econòmic sostenible, de mesures contra l’atur i d’ajut a la petita i mitjana empresa. El govern dels millors ens està demostrant com sortir de la crisi.
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.