dilluns, 28 de novembre del 2011

QUASI TOT EN DOTZE DIES

Granollers a 28 de novembre del 2011


De Nadal a Reis hi van tan sols 12 dies, de Reis a Nadal gairebé tot un any. És per això que l’enorme solidaritat que es respira durant aquests breus dies guanyaria en efectivitat fent-la extensiva  tot l’any. Però aquest utòpic raonament, ple de raons, no ens ha de fer perdre el nord davant la vital importància de les múltiples accions que estan a pocs dies de produir-se. Ara, més que mai davant la situació, hem de ser conscients de la importància de la participació de tots en qualsevol d’elles. Aquest cap de setmana El Gran Recapte ha significat l’èxit d’una societat altruista, podria haver estat més gran, ha estat més gran del que ens podíem pensar que seria. Queda poc per La Marató de TV3, que dedica aquesta edició, a la regeneració i transplantaments d’òrgans i teixits. A ben segur esdevindrà de nou l’exemple d’una civilitat catalana cada cop més sensibilitzada amb el dolor i el patiment d’altres.
Tots gaudirem de l’oportunitat de significar-nos, d’una o altra manera, contraris a les injustícies, la sofrença o les malanances d’aquells que essent iguals no gaudeixen de les mateixes oportunitats. A cada poble o ciutat es programaran activitats de caràcter altruista amb recaptacions diverses i beneficiaris diferents.
A Granollers són moltes, a vegades semblen masses però finalment es reconeixen segurament poques. Una d’elles és el Jazzoguina. Sota la pregunta: podem renunciar a assolir un somriure d’infants que semblen oblidats pel Nadal? se’ns proposa participar en una acció solidaria amb l’única pretensió d’assolir somriures en infants que són oblidats pels Reis Mags. No és responsabilitat de Ses Majestats, però en els darrers anys no arriben a tothom, la situació és crítica i es veuen superats.
Jazzoguina és un espectacle que barreja música i diferents disciplines artístiques buscant un mestissatge escènic on es barreja la qualitat i la diversió i us ho canvia tan sols per una joguina nova o reciclada en bon estat que posteriorment són donades a la Fundació Hospital/Asil de Granollers que les reparteix entre els més necessitats.
Enguany la proposta és més familiar que mai. De mans de la Vajezz Big Band i la Llançadora, anirem al circ. Música de gran format compartint escena amb malabars, dansa del ventre, acrobàcia, contac dansa, pallassos...
En les cinc edicions anteriors s’han recollit més de 2000 joguines que de ben segur s’han traduït en molts més somriures de cares innocents.  Ara la situació econòmica requereix de més solidaritat que mai. Aquesta és un meravellosa oportunitat. La deixaràs escapar?
Recorda, dissabte 17 de desembre a dos quarts de nou a la sala gran del Teatre Auditori de Granollers. Només has de portar una joguina.
Provocar un somriure, crear una il·lusió, fer feliç a un infant està més que mai a les teves mans.
T’esperem, t’esperen, els deixaràs esperar?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.