dijous, 23 de febrer del 2012

ODA A GUARDIOLA


Guardiola s’aixecarà ben d’hora, però la renovació la deixa per ben tard. I què? Els culés només podem estar-li agraïts, tan si es queda com si decideix marxar, tan si ho diu aviat com tard. Els únics que tenen pressa per saber-ho són els mitjans de comunicació i la seva necessitat d’un titular que molts tertulians agraden de donar abans que ningú. Les reiteratives preguntes estan convertint les rodes de premsa en una cançó enfadosa. Les diferents opinions cansen per reiteratives respostes a la pregunta. PROU! Deixeu-lo tranquil, però també deixeu-nos tranquils als culés. D’això se’n ocuparà ell, no ens en feu preocupar a nosaltres. No ens perdem en tonteries i gaudim d’aquest equip i del moment històric que està escrivint.

No ho té clar, diu. Hem de dubtar del que diu? Guardiola s’ha guanyat la suficient credibilitat dins el club com per ser esperat i disposar de la seguretat que, suposant un adéu, deixarà el relleu ben lligat. Al millor entrenador de la historia del club, serà el temps qui li faci merescuda justícia, no li devem submissió, però sí respecte cap a una decisió que haurem de respectar.

Ara no ho té fàcil. Quan va arribar, neteja d’un cicle acabat. Acomiadament d’uns coneguts (Ronaldinho, Deco, més tard Etoo...) amb qui no l’unia res. Noves cares, nou projecte, noves il·lusions i fam de títols. Han passat prop de quatre anys, i això en futbol és molt, i més si ho guanyés gairebé tot amb gairebé els mateixos. Els discursos i els vídeos encoratjadors ja no són tan fàcils. El desgast del projecte pot estar proper. Arribarà aviat el moment del canvi. La pressió personal a la que està sotmès, generada per un club d’aquestes dimensions i la visualització de què aquest cop haurà de prendre decisions sobre el futur d’uns jugadors convertits en companys dels millors anys del millor Barça de la historia, pot no venir-li de gust. És més difícil, no serà fàcil com el primer dia, i potser per tot això no es vulgui aixecar aviat.

Si el proper any continuem amb ell de director d’una orquestra que ha creat escola, bé. Sinó, no ens quedarà més què agraïr-li el temps dedicat i esperar que el proper ho faci la meitat de bé. Amb Guardiola poca broma!

Per cert Pep, on estaràs millor si això d’estar-te a casa no t’agrada?

Salut

1 comentari:

  1. Deixeu-nos tranquils amb tant Guardiola, aquest país necessita menys Guardiola i més mala llet....

    ResponElimina

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.