dimecres, 3 d’agost del 2011

BENVOLGUT SENYOR PEDRO PASSOS,

Granollers a 1 de Juliol del 2011
Benvolgut senyor Pedro Passos, president del govern de Portugal,


És possiblement una víctima del que s’ha trobat a l’arribar. És probable que vostè no sigui el responsable del fet i en rebi les conseqüències. Però dit això:
Vostè en diu impost extraordinari, jo el batejaré com a robatori amb justificació i nom institucional i amb nocturnitat i traïdoria. Embargar, per sorpresa,  el 50% de la paga extraordinària de Nadal dels qui tenen nòmina i no essent un proposta del seu programa electoral em sembla denunciable.
Justifica la mesura com a una contribució especial a la consolidació de les comptes públiques. I jo em pregunto: qui ha fet els pressupostos anteriors d’aquests comptes? Qui ha estat el responsable de gastar més del que ingressava? On és, com es diu? El portarà davant la justícia per què respongui de les responsabilitats de la seva pèssima gestió o farà el contrari i habitual: obviar el fet, oblidar els responsables i a pagar els més dèbils.
Per la mesura veig que ha optat clarament per la segona opció.
I d’aquesta decisió en treure varies conclusions personals: 1.- Governar no implica més responsabilitats que les polítiques. 2.- Els programes polítics dels partits són senzillament una declaració d'intencions. 3.- Hi ha una opció molt habitual entre els governants: si portem el país a la misèria, tranquils que els hi passarem  el merder als que ens rellevin i ja pagaran els ciutadans. 4.- Llibertat absoluta per robar posant un nom institucional a la mesura. 5.- Manca absoluta d’originalitat i idees per aportar solucions als problemes.6.- Manca de visió de futur (s’ha parat a pensar en com baixarà el consum en les Festes de Nadal i com afectarà això a l’economia en general del país? Menjar per avui, gana per demà.)
Li agreixo com a mínim que hagi deixat fora de la mesura els sous que estan per sota del salari mínim.
Una nova demostració dels governants que tenim. A base de lleis i decisions populistes han gastat més del que calia i ara no saben com pagar.  I que consti que a mi no m’afecta: no sóc portuguès ni tan sols com a autònom sóc capaç de saber ara si tindre, no paga extraordinària, si no paga a seques.
Gràcies per l’atenció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.