dimecres, 3 d’agost del 2011

DE NOU EL VOT DELS IMMIGRANTS

Granollers a 12 de Juliol del 2011

Ara torna a sortir el debat del dret a vot dels immigrants, en concret de la gent del Marroc. Vagi per endavant que com a demòcrata convençut, tot i les perversions del sistema tal i com l’hem dissenyat, no em veig capaç de negar el vot a ningú.
Dit això aquest nou dret es basa, no només en aspectes demòcrates, sinó també en la reciprocitat, és a dir si allà deixen votar als nostres aquí deixem votar als vostres. Ells ho han fet, ara ens toca a nosaltres.
Ara bé em resulta si més no curiós que aquestes consideracions demòcrates i de reciprocitat sempre surten quan es parla de segons quins drets: sanitat gratuïta, vot, llibertat de culta, escolarització.. .És evident que hi tenen dret, sempre i quan es moguin dins el marc de la legalitat.
I ara bé la reflexió políticament incorrecte: i quan es parla de deures?. Em venen alguns deures al cap que regeixen la nostra societat i que ha costat molt d’assolir: escolarització de tots els menors, respecte cap els drets de la dona, coneixement de la llengua, eliminació de pràctiques com l’ablació o la lapidació, penes de mort sense judicis amb garanties o anar amb la cara descoberta per ser reconeguda i no amagada. Moltes d’aquestes premisses s’incompleixen o s’executen pels que han vingut aquí o pels que s’han quedat allà. Aquí no hi hauria d’haver reciprocitat? Crec que si.
Drets tots, deures també.
Per acabar: senyora Rahola, negar el dret de vot als marroquins o qualsevol altre immigrant que viu aquí justificant-lo amb l’existència d’una minoria extremista, xenòfoba i violenta, em sembla generalitzar i criminalitzar indiscriminadament. Si anem per aquest camí primer hauríem de ser exemplars i no permetre la possibilitat de votar segons quines opcions d’extrema dreta espanyola que encara veig presentant-se en el senat o a les europees o negar participar en els dies electorals a molts ciutadans d’aquí que practiquen el racisme, la discriminació i la violència de gènere per posar alguns exemples.
Potser és que ens comença a fer por les grans possibilitats de qué en algun dels nostres pobles o ciutats d’aquí a poc temps la responsabilitat de l’alcaldia recaigui en un immigrant?
Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.