dimecres, 3 d’agost del 2011

LA MÀ A LA CARTERA

Granollers a 20 de Juliol del 2011

 
Eliana Guerrero




Eliana Guerrero és d’aquelles dones a les que no se si destacar-les com a heroïnes o senzillament imprudents i/o inconscients. De fa un temps cap aquí ha iniciat una guerra individual contra els carteristes del metro de Barcelona. Armada amb un xiulet i diferents cartells avisa als usuaris de l’existència d’aquesta xacra. El mètode és fàcil: en el moment que presencia un robatori xiula i espanta al lladre.

Algunes de les seves declaracions fan pensar: “para mi és un deber ciudadano no ser indiferente a tanto robo”; “los que cogemos el metro somos muchos y ellos unos pocos por lo que no deberíamos dejarnos acobardar”. I acaba afirmant quan li pregunten per les amenaces que ja ha sofert:”conocen muy bien la ley y saben que un robo de 400 euros esta tipificado como falta y una agresion puede ser delito”.

Ens presenta a nosaltres com a una societat insolidària, permissiva i acovardida i als delinqüents com a grans coneixedors dels buits legals i judicials.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’any passat més de 90 denuncies diàries, sobretot de turistes. I això només al metro.

Tanta publicitat sobre els mitjans de transport públic, i vist i llegit el que passa, haig d’anar amb una armadura i la mà a la butxaca per què no em robin. Potser no hi creuré i em mouré amb cotxe particular tot i el desgast que provoco al medi ambient.

Jo no sóc, ni vull ser, Eliana Guerrero. Digueu-me poruc però penso que durant anys ens hem dotat d’uns serveis de seguretat que són qui han de fer aquesta feina per desprès la judicatura aplicar la llei. Patrulles urbanes no, més eficiència policial i judicial si. Desconec si aquesta és feina del Sr. Felip Puig o del Sr. Trias; ignoro si és competència dels Mossos o de la Guàrdia Urbana. Millor dit: se me’n fot. El que vull és que s’asseguin, s’organitzin i ho solucionin.

Han pensat el mal que fan aquests robatoris a la imatge de la ciutat? Creuen que val la pena gastar-se el que gastem en promocionar el turisme per què desprès quatre lladregots ens ho tirin per terra? Estan segurs que la millor opció és que patrullin els ciutadans? Hem de tornar temps enrere i portar aquelles cadenes dels “Heavy’s” i altres tribus urbanes amb la que lligaven la cartera?

Demanaria més presència policial, lleis més restrictives i dures amb la reincidència, judicis ràpids i per acabar que el turista no hagi d’estar present el dia de l’acte judicial i la seva declaració sigui possible mitjançant videoconferència. Per cert parlin amb el Sr.Gates que els hi farà un programa que connecti totes les dades d’un lloc i l’altre.

Però si us plau deixi’m tornar a creure en el metro. Vull tornar a notar aquella calor, aquella olor a humanitat, aquell soroll quan s’acosta o marxa sense notar que em foten mà al darrera. Escoltin quan jo era adolescent també posàvem la mà per darrera a les noies del metro de forma dissimulada però era molt més innocent. La fórmula d’ara m’agrada menys.

Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols demano respecte, educació i tolerància.